Homokfestmény útmutató

 

Egy újabb kreatív kihívás!

Festettél már homokkal? Vagy még nem is hallottál róla? Ha még nem, akkor most lehetőséged van kipróbálni ezt az igazán izgalmas alkotási technikát. Ez egy elképesztően különleges művészet, mely leginkább gyerekeknek szól.

A "#product.title#" kimondottan gyerekeknek ajánlott kreatív hobbi termék, mellyel szép, aranyos homokképeket alkothatnak. Az így elkészült művekkel pedig remekül kidíszítheted a gyerekszobát.

A kézzel szórható homokfesték játékos, kreatív időtöltés, ideális a kézügyesség, a színérzékelés fejlesztésére.

A homokfestő tartalma

A homokfestő-csomagban mindent megtalálsz benne, ami a kép elkészítéséhez szükséges:

  • 6 különböző színű homok, mely tökéletesen elég a teljes homokkép befedésére
  • 1 darab bevágott körvonalú fóliával ellátott, 21 x 30 cm-es kép, amihez különböző színű kereteket tudtok vásárolni, hogy dísze legyen a lakásnak

Választható homok színek:

  • Rátok bízom: véletlenszerűen fiús vagy lányos színek
  • Lányos színek: fekete, kék, zöld, fehér, piros, citromsárga
  • Fiús színek: fekete, kék, zöld, barna, piros, citromsárga
  • minden készlethez más-más színek tartoznak

A homokfestő használata

Minden homokkép egy rajzból áll, ami egy előre kivágott fóliával van letakarva. A gyerekek le tudják húzni a fóliát, hogy az alul lévő különleges ragasztóval ellátott alapot be lehessen szórni színes homokkal. Ezekre a felületekre kell a különböző színű finom homokot rászórni, ami azonnal hozzáragadva teljesen befedi a ragasztós felületet.

Amennyiben véletlenül a szomszédos területen is lehúztuk a védőfóliát, nyomkodjuk vissza az ujjunkkal, megelőzve ezzel, hogy véletlenűl más színű homokszemcsék kerüljenek oda. A különböző színű homokot keverhetjük is, így színesebb, kreatívabb alkotások láthatnak napvilágot.

Mindig a kontúrvonalakkal kezdjük el a homokfestést, mivel általában ezek a legsötétebbek a képen. Ezután jöhetnek az apróbb részek, amiket szórjunk ki homokkal.(Buborék, szemek, szívek, stb.)

homokfestő készlet, homokkép készítése

A homokképet takaró fóliát a gyerekek a körmükkel is fel tudják szedni, de természetesen segíthetünk nekik, egy gombostű vagy körömreszelő hegyével fellazítani egyik sarkát. Fontos, hogy ez csak szülői felügyelet mellett történjen.

Az egyes részeket célszerű bő homokkal beszorni, hogy jól fedjen, majd utánna egy ecsettel finoman sepregessük le a maradék homokszemcséket.

Munkafelület előkészítése a homokfestéshez!

Mielőtt nekifogsz gyermekeddel a homok kézzel való szórásához, takard le az asztalt egy nagy terítővel, vagy tedd a földre, hogy a munka végeztével könnyebben fel tudd szedni a lehulló homokot. Használhatsz egy nagyobb tálcát vagy kartondobozt is. Szükséged lehet ollóra, gombostűre, ecsetre, kisebb műanyag poharakra, de ezek nélkül is elkészíthető a homokkép. A homok a zacskókból is kiszórható, de kis műanyag poharakba is áttölthetitek, ahogy a gyerekednek kényelmesebb.

A megmaradt homokot rakd el a visszazárható tasakokba, amit később egy másik homokképhez még felhasználhattok.

Díszkeretek a homokfestő készletekhez

Kifejezetten a homokképeinkhez készített képkeretet tudsz vásárolni, üveglappal az elején, különböző színekben (piros, kék, rózsaszín, fehér, fekete stb.)

Bekeretezve, a kész homokfestményt bárhova ki tudod tenni, hogy a lakás ékes dísze lehessen. Díszítheted vele a gyerekszobát is.

A díszkereteket itt találod: Kattints ide!

 

díszkeretek homokfestő készletekhez

FIGYELEM!

3 év alatti gyermek kezébe nem adható. A homokképhez tartozó homokot könnyű lenyelni vagy felszippantani.

Kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánunk az alkotáshoz!

🎁 Ajándékba szánod?

Amennyiben nem találod a megfelelő képet válaszd az Ajándékutalványunkat, amit bármire levásárolhat aki kapja! Kiváló és kreatív ajándék!