Nyomtatott vászonképek tudnivalók

Nyomtatott vászonképek

A modern lakás dekoráció egyik központi eleme  a faldekoráció, melyhez számtalan lehetőségek közül tudunk választani: számfestő képek, nyomtatott és keretezett fényképek akár poszterek formájában, ismert művész műveiről készült reprodukciók. 

Egy manapság felkapott lehetőség a vászonra nyomtatott képek. A vászonra nyomtatott képeket is egy grafika, fénykép, reprodukció de akár saját jó minőségű fotó alapján készülnek. A festővászon egy speciális pamut vagy polieszter anyagból készül, melyre egy ipari minőségű nyomtatóval másolják át a kiválasztott képet. A nyomtatás után a vásznat 5-10 órán keresztül szárítják és csak ezt követően feszítik fel a fakeretre. 

Az így elkészült vászonkép fedőkeret nélkül, azaz vakrámára feszítve készítik el. Ez annyi teszt, hogy vászonkép oldalélein 2-5 cm vastagságban tovább fut a kép, így falra akasztásakor optikailag láthatunk egy 3D hatást, melynek eredményeként a kép kiemelkedi a fal síkjából. 

Ezen a pontot a nyomtatott vászonkép keretezés nélkül is használható, falra akasztható, de persze kívánság szerint lehet kereteztetni. 

Kiegészítők nyomtatott vászonképhez 

Vászonkép nyomtatva kereten saját fotóból

1. Barkács keret, avagy "csináld magad" keret

A csomagban 4 db lécet fogsz találni, amit csak össze kell csúsztatni, hogy összeálljon a keret. A keret strapabíró és erős,  a festővásznat könnyen tudod rögzíteni rá rajzszögekkel, melyeket szintén megtalálsz a csomagban.

2. Keretre feszítve (ezt ajánljuk)

Válaszd ezt az opciót, és a képet már keretre feszítve kapod kézhez, hogy neked már csak annyi dolgot legyen, hogy kitaláld az otthonod melyik pontjára fogod kiakasztani.  

3. Díszkeret

Ha még inkább feldobnád a választott képet, akkor válogass izgalmas díszkereteink közül!

Nyomtatott vászonképek kerettel