Az év színe 2022-ben a Very Peri, ami egy teljesen új árnyalat

Az év színe 2022-ben a Very Peri, ami egy teljesen új árnyalat

Tudtad, hogy minden évben megválasztják az év színét? Hogy egy titkos helyen, egy elit társaság határoz arról, hogy melyik árnyalat legyen az, és hogy ez a döntés alapvetően befolyásolja az adott év trendjeit?

A Pantone Intézet 2000 óta minden esztendőben megválasztja az év színét, amely nagyban rányomja bélyegét az elkövetkező 12 hónapra, legyen szó a divatról, a lakberendezésről vagy akár a kreatív játékok és hobbik világáról.

A 2022-es év színét 2021 decemberben hirdették ki, de már 2021 tavaszán megkezdődtek az előkészületek a kiválasztásra, ugyanis ez nem egyik napról a másikra történik. A Pantone Intézet – ahogyan minden évben – most is már idejekorán nekilátott, hogy összegyűjtse a különféle információkat és elemezze a világban uralkodó társadalmi, gazdasági, politikai helyzetet, az utcai divatot, a művészeti irányzatokat és a kulturális hatásokat. Végül ezeket mind-mind figyelembe véve egy titkos gyűlésen döntöttek az év színéről, amely jócskán túlmutat egy egyszerű színválasztáson, hiszen az év színe valódi, aktuális üzenetet hordoz.


A 2022-es év színe a Very Peri

2022-ban a Pantone Intézet nemzetközi tanácsa a Very Perit választotta meg az év színének, amelynek érdekessége, hogy egésze eddig ez az árnyalat nem is létezett. Kifejezetten erre az alkalomra alkották meg a szakértők, amely a kék és a viola keveredéséből jött létre és egyfajta nyitottságot, kreatív, új szemléletmódot szimbolizál.

A kék szín ráadásul amellett, hogy idén rendkívül trendi, egyfajta örökérvényűséggel is bír, tehát túlmutat egy röpke divathóborton, hiszen a különféle árnyalatai békét és nyugalmat árasztanak. Éppen ezért érdemes 2022-ben (és azon túl is) körülvenni magunkat ilyen színű dísztárgyakkal, dekorációs elemekkel vagy éppen képekkel.

A kék elűzi a stresszt, lecsillapítja az elmét, optimistává tesz és gyógyít - ha pedig mi magunk festünk egy kék képet, az duplán jót tesz a lelküknek.


Számfestők a 2022-es év színével


Vitorlás a tengeren számfestő, amely nyugalmat áraszt: 

 


Kék autó számfestő készlet a kreatív alkotóknak:

 



Kék absztrakt számos kifestő, a modern képek szerelmeseinek:

 

 

 



Válogass tematikus számfestőinkből, és fesd meg kedvenc kék képedet te magad!