Gyakori kérdések

Hogyan működik a számok szerinti festés?

A számfestés vagy a festés számok szerint egy olyan rendszert jelent, amelyben a képet alakzatokra osztják, amiket egy adott színnek megfelelő számmal jelölnek. Ez azt jelenti, hogy egy számfestő készletben a festővászonra előrenyomott számok találhatók, amelyek jelzik a festeni kívánt színt. Számfestő - Mi is ez valójában?

Mit jelent a "számfestés"?

A számfestés az 1950-es évekre nyúlik vissza és egy olyan művészeti stílus jelent, amelyben az alkotó a festővásznon előre megszámozott alakzatokba a számokhoz rendelet színt viszi fel. A festmény ezen technika mentén készül el. Ismerd meg a számfestés lenyűgöző történetét.

Nehéz számok alapján festeni?

Nem. Nem kell semmilyen festészeti ismeret ahhoz, hogy élvezd a számfestést! A legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig, minden igénynek megfelelő számfestő készletet forgalmazunk a Számfestőboltban. Ha most kezded, azt tanácsoljuk, hogy keress kezdőknek szóló számozott kifestőt, és fokozatosan haladj a nehezebb szintek felé. Hasznos olvasmány: Hogyan kerüld el a számfestés leggyakoribb hibáit? 

A számfestés révén megtanulhatok festeni?

Igen! A számfestés nagyszerű módja ahhoz, hogy fejleszd művészi készségeidet: koncentráció, árnyékolási technikák, kreatív irányítás és precizitás, érzékelés. Persze, ettől még Picasso nem leszel de jó utón indulsz el az amatőr festészethez.

Mit tegyek, ha a festék nem fedi el teljesen a számokat?

A legtöbb szín egy rétegben teljesen elfedi a számokat, azonban néhány világos szín esetében két rétegre is szükség lehet a teljes kitakarás eléréséhez.

Hogyan keverjem ki a színeket a számfestéshez?

Nem kell színeket kevergetned! A számfestő készlet előre kikevert, a képhez szükséges színekkel érkezik. Minden színt illetve színárnyalatot biztosítunk, hogy tudj a festésre koncentrálni.

A számfestő készletek be vannak keretezve?

A számfestő készleteink alapjáraton keret nélkül érkeznek. Viszont amikor kosárba rakod a kiszemelt számfestőt külön megvásárolhatod a keretet is hozzá. Például, amíg gyakorlási célból vásárolsz számfestőt, addig nem annyira fontos, hogy be legyen keretezve. Ellenben, ha saját fénykép alapján szeretnél megörökíteni egy emléket, vagy talán ajándékba szeretnél adni egy számfestőt, akkor már célszerű keretet is rendelni a számfestőhöz.

A számfestés gyerekeknek is való?

Igen! A Számfestőbolt kínálatában számos gyerekeknek szóló készletet is megtalálsz. Hat-hét éves kortól már el lehet kezdeni a számfestést. A kisebb korosztályok esetén kizárólag szülő felügyelete mellett végezhető a tevékenység! A számfestés leköti a figyelmét, serkenti és fejleszti a gyermek kreativitását. Tudj meg többet: Számfestés, a családi program.

Mi az a személyre szabott számfestő?

A Számfestőboltban rendelhetsz egyedi, általad feltöltött kép alapján elkészített számfestő készletet. Elképesztően könnyű személyre szabott kifestőt kérni: tölts fel egy gyönyörű fotót, és mi egy fantasztikus egyedi számfestőt csinálunk neked. Győződj meg arról, hogy a fotó követi a javasolt minőségi paramétereket. Továbbá ne feledd, hogy miután a feltöltött fotót átalakítjuk számfestő mintává, az kevésbé lesz részletes, mint az eredeti fotó.

Rendelhetek számfestőt saját fotóval?

Igen. Tölts fel egy neked kedves képet családi összejövetelről, vagy emlékezetes nyaralásról, és mi egy fantasztikus egyedi számfestőt csinálunk neked. Ilyen számfestőd csak Neked lesz!

Milyen képet tölthetek fel?

Tartalmilag bármilyen fényképet feltölthetsz. Ahhoz, hogy garantálni tudjuk a kiváló minőséget a személyre szabott számfestődnél, minimum 1000px magasságú és szélességű képet ajánlunk feltölteni.

Jó ötlet olyan fotót választani, amelynek a háttere nem túl részletgazdag és rendetlen. A nagyobb képhűség végett, azt tanácsoljuk válassz kevesebb arcot tartalmazó fotókat. Ha például családi fotót szeretnél festeni, kerüld, hogy 4-5 embernél többen szerepeljen rajta ahhoz, hogy a festményen majd jól látható legyen az arcuk. A legszebb eredményt a jó minőségű, közeli, jó megvilágítású fényképek adják. Ne feledd, hogy miután a feltöltött fotót átalakítjuk számfestő mintává, az kevésbé lesz részletes, mint az eredeti fotó.

Egy interneten talált képet is feltölthetek?

Igen! Kereshetsz Google-ben, híroldalakon, lényegében bármilyen weboldalról lementheted a számodra kedves képet. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy miként keresgélhetsz képeket, honnan tudsz letölteni nagy felbontású, jó minőségű képeket az egyedi, saját fotós számfestődhöz.

Milyen vászon méretet válasszak?

A képarány a fénykép szélességének és magasságának aránya. Ideális esetben a beküldött képnek ugyanolyan vagy hasonló képarányúnak kell lennie, mint a kiválasztott vászonnak. Minél nagyobb a vászon mérete, annál jobb és részletgazdagabb lesz a festmény, ezért ha a fénykép részletekben gazdag, javasoljuk, hogy a rendelkezésre álló legnagyobb méretet kérje.

Mit tartalmaz egy számfestő készlet?

Minden számfestő készlet a festéshez szükséges összes tartozékot tartalmazza: a festővásznat, festékeket, ecseteket és a referenciaképet is, hogy kézhezvétel után azonnal neki láthatsz a festésnek.

Mennyi ideig tart egy számfestő megfestése?

A számfestéshez szükséges idő egyéntől függ, illetve a vászon méretétől és a festéssel töltött időtől függően változik. Amennyiben kezdő számfestő vagy, úgy javasolni tudjuk, hogy könnyebb, részletszegény képekkel kezd, amit rövidebb idő alatt tudsz majd elkészíteni.

Mennyi idő alatt szárad meg a festék egy számos kifestőn?

A készletben található festékek vízbázisú akrilfestékek, így a száradás gyors, a festékfelvitel vastagságától függően 10-15 perc alatt szárad meg.

Meg kell tisztítanom az ecsetemet, amikor színt váltok?

Naná! Az ecset tisztítása javasolt minden színváltáskor, illetve a festés befejezése után.

Mennyi időn belül kapom meg a megrendelt számfestő készletet?

A gyártási és szállítási idő a megrendelt képtől függően jelenleg átlagosan 2-5 munkanap. A megnövekedett forgalom okán a szállítási idő ünnepek alatt 5-7 munkanap is lehet. Mindig tájékozódj a Szállítási információk oldalon.

Hogyan tudok fizetni a termékért?

Fizethetsz bankkártyával (SimplePay) a weboldalon, illetve utánvéttel is módodban áll fizetni készpénzzel és bankkártyával a futárnál.

Van lehetőség utánvéttel fizetni?

Igen, a csomag átvételekor a futárnál is tudsz fizetni készpénzzel vagy bankkártyával.

Külföldre is szállítanak?

Nem. Jelenleg kizárólag Magyarországra szállítunk.

Van lehetőség személyes átvételre?

Nem. Jelenleg kizárólag házhozszállítással rendelhetőek a képeink