Családi program javaslat: festeni számok alapján

Családi program javaslat: festeni számok alapján

Talán még nem tartunk ott a huszonegyedik században, hogy lehetetlen legyen megélni a mindennapokat technológia nélkül, de biztosan nagy kihívás lenne a legtöbbünknek. Különösen igaz ez egy családra, ahol nem kis teljesítmény rávenni a gyerekeket, hogy tegyék le az okostelefont, álljanak fel a Youtube elől és csináljanak inkább valami izgalmasat, szórakoztatót, valami kreatívat. 

Természetesen a technológia mindenki életét megkönnyíti, de vigyáznunk kell a túlzott és függőség határát súroló használattal. Törekedni kell az egészséges arányokra, hogy hagyjunk magunknak időt a társas tevékenységekre, amelyek elengedhetetlenül fontosak, kiváltképp egy gyerek jellemfejlődésében. Egy gondos szülő tudja milyen fontos folyamatosan figyelmet fordítani a gyerekére, törődni és foglalkozni vele, számos közös időtöltést, családi programokat beiktatni. Ennek hiányában fennáll a veszélye annak, hogy a gyerek egész nap telefonjába bújva éli életét.

Számfestés, a családi tevékenység

Egy gyerek igényli a szülői figyelmet és törődést. Egy hosszú munkanap után az is fontos szempont, hogy a szülő ki tudjon kapcsolódni, el tudja engedni a stresszt.  Ehhez olyan tevékenységeket kell beiktatni a családi napi rutinba, amit a gyerek és szülő egyaránt élvez, ami pihentető hatással van minden résztvevőre, miközben serkenti és fejleszti a gyermek kreativitását.

Ha már nagyobb a gyerek, izgalmas tevékenység lehet az egész család részére a számozott kifestő alapján történő festés, más nevén a számfestés. Hat-hét éves kortól bárki kipróbálhatja magát. De nem kell izgulni, hogy esetleg nem tehetséges a gyerek vagy netán a szülő, ugyanis a számok szerinti festés lehetővé teszi gyereknek és felnőttnek egyaránt, hogy élvezze ahogy csodálatos műalkotás születik meg a keze alatt. 

A számfestéshez nincs szükség képzésre. Nem kell hozzá különösebb tehetség. És tuti nem kell festőművészt alkalmazni, hogy oktatást tartson a családnak a festés alapjairól. 

Csupán ezt kell tenni: élvezni, kikapcsolni és alkotni.

Készítsetek egy színes műalkotást, ami a családé!

Egy számfestő készletben a festővászon számokkal van nyomtatva, amelyek jelzik a festeni kívánt színt. Kövesd az útmutatóban leírt instrukciókat és haladj saját ritmusod szerint. Családi program esetén célszerű nagyobb festővásznat választani, hogy könnyebben odaférjetek mindannyian. 

Amikor nekiálltok egy számfestő készletnek, illetve magának a festésnek, a hangsúly legyen azon, hogy minden résztvevő élvezettel és örömmel tevékenykedjen. Amikor elindítotok egy családi számfestő projektet, mint szülő ösztönözd a gyereket, hogy aktív szereplője legyen az alkotásnak, tedd számára kényelmessé a környezetet, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a festésről. 

Örömteli lesz látni, ahogy a színék a helyükre kerülnek, ahogy a festmény életre kell, ahogy a mosoly és öröm a gyerek arcán kikörvonalazódik erősítve a testi és lelki egészségét. És ha belegondolsz, ezzel a kis családi programmal serkented a gyerek kreativitását, az alkotásra inspirálod, megerősítve benne, hogy a saját munkájának eredménye van. Mindez igaz a szülőkre is, így rád is!

A családi festés része lehet egy saját fénykép számfestővé alakítása és közös kifestése az emlékek felidézésével...

Egy családi hobbival máris kevesebb időt töltünk a technológia függőségében, ami valljuk be felpezsdítően hat. Így hát, fessünk?