Halloweeni számfestők – Szellemes készülődést!

Halloweeni számfestők – Szellemes készülődést!

A halloween talán az egyik legmegosztóbb ünnep, ugyanakkor az egyik legkarakteresebb is. Az utóbbi években Magyarországon is egyre többen várják ezt a rémisztgetős, beöltözős, szellemes napot, amelyre nem nehéz ráhangolódni például tökfaragással vagy egy jó kis halloween számfestővel.

Mi is az a halloween?

A halloweenre sokan úgy gondolnak, mint a halottak napja amerikai változatára, pedig a két ünnep két teljesen különböző dolog. Sőt, igazából három halottakkal kapcsolatos nap is van október végén, november elején. November 1. mindenszentek ünnepe, november 2. halottak napja, míg a halloweent október 31-én szokás tartani.
November 1. és november 2. a katolikus egyházhoz köthető, míg a halloween egy ősi, kelta ünnepből, a Samhainból származik és a bevándorló írek honosították meg az USA-ban, ahonnan aztán világhódító útjára indult.

Szellemek, töklámpások, boszorkák

A régi hiedelmek szerint október utolsó napján a holtak szellemei visszatérnek az élők közé, így annak érdekében, hogy az ártó lényeket elriasszák az emberek különféle cseleket vetettek be: lámpásokat faragtak, tüzet és gyertyát gyújtottak, illetve ijesztő jelmezekbe bújtak. Innen származnak a halloween legismertebb jelképei is.

Ebben az időszakban itthon is sokan töklámpást készítenek, denevéres sütiket sütnek vagy különféle halloween díszeket gyártanak, így készülve erre az egyre népszerűbb ünnepre, amelyet a kicsik és nagyok is egyaránt szeretnek.

Halloween számfestők

Ha te is szeretnél halloweeni hangulatba kerülni, de félsz a tökfaragástól, nincs igazán érzéked a sütéshez, sőt a DIY dekorok elkészítéséhez sem találod magad elég ügyesnek, akkor van egy tuti tippünk neked!

Halloweeni témájú számfestőinkkel hipp-hopp hangulatba hozhatod magad vagy akár az egész családot! Nem kell hozzá sem különösebb kézügyesség, sem bravúros ecsetkezelési technika, de még a színekhez sem kell értened. Csak válaszd ki a számodra legjobban tetsző halloweeni számos képet, a többit pedig bízd ránk! 

halloween számfestő


Vicces, trendi, cuki, rémisztő vagy autentikus? Neked melyik a kedvenc halloweeni számfestőd? Bármelyik is legyen garantáljuk, hogy igazán kreatív módon készülődsz majd vele az ünnepre.

Ne tökölj! Számfestőzz! Szellemes hangolódást!

Halloweeni számfestőinkből itt válogathatsz!