Hogyan kerüld el a számfestés leggyakoribb hibáit?

Hogyan kerüld el a számfestés leggyakoribb hibáit?

A számfestés avagy a számok alapján történő festés minden korosztály barátja, a tevékenységet bárki űzheti, sokan nagy élvezettel, mert igazából nincs semmilyen korlátja.

Lehetsz gyermek, aki egy új tevékenységet fedez fel, vagy felnőtt, aki kikapcsolódást keres a mindennapokban, vagy idősebb ember, aki éppen új hobbit keres.

Számfestés, hobbiból kudarc?

A számfestés nem véletlenül szerepel a világ 100 legjobb hobbija listán. Ez egy szórakoztató, kreatív és produktív módja annak, hogy jól érezzük magunkat, és olyan tevékenységnek hódoljunk, amely jót tesz az egész testnek.

Egy számfestő készlet használatához nem kell festőnek lenned, és nem is kellenek festőművészeti ismeretek ahhoz, hogy jól sikerüljön. Egyaránt élvezetes egy kezdő művész és egy profi művész számára is.

Ha csak hobbi szinten szeretnél számfestéssel foglalkozni, a számfestő készletek segítenek csiszolni a képességeidet, segítenek megismerkedni a színek, ecsetek és vásznak világával. Másrészt, ha profi művésznek készülsz, ezek a készletek lehetővé teszik, hogy felfedezd a különböző technikákat, és arra ösztönöznek, hogy merészebben játssz a színekkel, kombinációkkal és vonásokkal.

Bár a számok alapján történő festés nagyon egyszerű tevékenység, van néhány gyakori hiba, amely visszavethet az élményen. Ebben a cikkben segítünk kijavítani mindazokat a kisebb-nagyobb hibákat, amelyek kisiklathatják az élményt. Továbbá, segíteni fogunk abban is, hogy "fején találd a szöget" a számfestészetben, hogy izgalmas, megnyugtató és pihentető tevékenységé váljon számodra.

A gyermekeknek érdemes kifejezetten gyermekek számára készített számfestőt vásárolni, hiszen ezeken a mezők nagyobbak, a kudarc elkerülhető.

1. Minőségi a számfestő készlet vásárlása

Egy olcsó és silány minőségű készlet megvásárlása a legsúlyosabb és leggyakoribb hiba, amit sokan elkövetnek. Ezzel ugyan némi pénzt megtakaríthat az ember, de jelentősen ront a festés élményén.

Ezzel szemben, egy jó minőségű számfestő készlet jó élményt fog nyújtani a kicsomagolástól egészen a festmény elkészültéig. 

2. Jó festéshez, jó hely kell!

A számfestés csodálatos tevékenység, pihentető és kielégítően hat az ember érzékeire. Sokan tapasztalták már meg (nagy meglepetésükre!), milyen nyugodtság és elégedettség uralkodott el rajtuk, már akkor, amikor még csupán egy kisebb része körvonalazódott a vászonnak. De ahhoz, hogy a számok alapján történő festéssel a legnagyobb elégedettséget és örömet élhesd meg, érdemes olyan helyen nekifogni a festéshez, ahol szeretsz lenni, ami kényelmes és otthonos számodra.

Sokan annyira izgatottak és türelmetlenek, hogy képesek ott helyben az irodában, a konyhában, netán az előszobában ecsetet ragadni és nekiállni festeni. Ők elfelejtik, hogy a számfestés nem egy gyors műfaj, ez egy több órás, néha több napos projekt.

Időre, precizitásra és türelemre lesz szükséged ahhoz, hogy egy szép festmény elkészüljön, ezért nagyon jól válaszd meg a helyet, ahol a projektet elkezded. 

3. A számfestő útmutató nem véletlenül került bele a csomagba...

Sokan izgatottságukban és lelkesedésükben azonnal festeni kezdenek. Erősen ajánlom, hogy telefonoddal készíts egy fotót az előre felszámozott vászonról, és szolgáljon referenciaként. Abban az esetben, ha hibázol, bármikor visszanézheted a fotót, hogy kihagytál-e egy számot, vagy összekeverted-e egy másikkal. Ezzel a tippel magabiztosan vághatsz bele az alkotásba.

4. Így kerüld el, hogy fárasztó feladattá váljon a festés

A számokkal való festés olyan tevékenység, amely segít abban, hogy nyugodt és felfrissült maradj. Nem érdemes és nem is kell sietve befejezni a projektet. Ez nem egy munkahelyi feladat, nem kell határidőre elkészülni vele. Sőt, szánj rá időt bőségesen, élvezd a folyamatot, és hagyd abba, amikor úgy érzed, hogy elfáradtál.

5. Plusz egy gondolat a legvégére

Azok között, akik már kipróbálták a számfestést vannak akiknek ez egy hobbi, másoknak terápia. Közös bennük, hogy mindaddig amíg festenek, az elméjük kizárja a világot jóval és rosszal, maradva a pihentető, megnyugtató érzés. A fent említett hibák, tippek és trükkök nem annyira fontosak, mint az, hogy élvezd a folyamatot és büszke lehess a végtermékre, ami a két kezed munkájának eredménye.

Így hát, kérdezem én, fessünk?