Húsvéti homokfestők gyerekeknek

Húsvéti homokfestők gyerekeknek

Hallottál már a homokfestésről? Még nem? Akkor ideje felszinkronizálódni, mert ez egy olyan rendkívül egyszerű és szórakoztató kreatív tevékenység, amelynél a siker garantált akkor is, ha egy óvodáskorú gyermek készíti a képet.

A kisgyerekek imádnak mindent, ami a rajzolással színezéssel, festéssel kapcsolatos, hiszen a színek és a formák játéka, valamint a saját kézzel történő alkotás nagy örömmel tölti el őket. Vannak gyerekek, akik órákig képesek rajzolgatni, másokat a festékkel és ecsettel történő munka nyűgözi le teljesen. És mit szeretnek még a legkisebbek? Homokozni. De vajon mi köze a homoknak a képkészítéshez? Erre ad választ a homokkép, amely egyetlen kreatív tevékenységben ötvözi a homokozás játékosságát és a festés, rajzolás művészi tevékenységét. Ráadásul a húsvétot megelőző időszakban az egyik legjobb módja az ünnepre való ráhangolódásnak is.

A húsvéti homokfestő már a legkisebbek számára is remek móka

A homokfestésnél nincs egyszerűbb kreatív tevékenység, amely ráadásul garantáltan sikerélménnyel és egy szép kép megalkotásával végződik. Nem kell mást tenni, mint kiválasztani a leginkább tetsző képet, lehúzni egy részéről a védőfóliát, amely alatt a felület ragacsos – így nem kell külön ragasztót sem használni! - rászórni a színes homokot, majd leseperni a felesleget. A lépéseket pedig addig ismételni, amíg el nem készül a csodás mű. Mindez annyira egyszerű, hogy akár egy ötéves számára is igazi sikerélményt nyújthat, arról nem is beszélve, hogy a saját kézzel készült alkotást büszkén ki is akaszthatja a szobájába.

Hiába homok, nem koszol

Most biztosan sokan hátrahőkölnek és rázzák a fejüket arra gondolva: Isten ments, hogy a gyerek a lakásban szerteszét szórja a homokot!

Pedig ezt is lehet okosan csinálni, hogy ne ússzon az alkotás végén homokban az egész szoba. Elég egy nagyobbacska tálca, és ha ezen készül a kép, akkor biztosan nem lesz nagy rumli.
De valljuk be, a festés talán maszatmentes? A vágás, ragasztás végén talán nem kell összeszedni az apró fecniket és levakarni a ragasztót mindenhonnan? Ugye? Ehhez képest a homokfestés tényleg tiszta munka – ha a már említett tálcás tippet megfogadjuk. Annál pedig nincs is nagyobb öröm, mint amikor a gyermek lelkesen mutatja, milyen szép dolgot tudott megalkotni sajátkezűleg.  

Érdemes tehát kipróbálni a kreatív kézműveskedésnek ezt a formáját is, és a húsvéti ráhangolódás jegyében homok segítségével megfesteni egy cuki nyuszis, csibés vagy tojásos képet.

Válogass húsvéti homokfestőink közül, és készülj gyermekeddel kreatív módon az ünnepre!